Секрети ідеальних млинців до Масниці | Автор: | № від 9 лютого 2017 року |
ГОСПОДИНІ НА ЗАМІТКУ >>>>>
Наступного тижня з 20 по 26 лютого українці святкуватимуть Масницю або Масляну. Здавна це свято відзначали в період весняного рівнодення. Одна з традицій Масниці - смакування млинцями. За повір'ям, чим яскравіше і цікавіше прожити масляний тиждень, тим щасливішим і багатшим буде рік. Приготувати смачні млинці вам допоможуть корисні поради.
Аби млинці, замішані на воді, мали багато маленьких дірочок, використовуйте замість звичайної теплої води сильногазовану мінеральну.
Визначити момент, коли потрібно перевернути млинець, дуже легко - як тільки його краї злегка підрум'яняться й почнуть тоншати та відходити від поверхні сковороди, час перевертати млинець. Робити це краще за допомогою дерев'яної лопатки.
Збийте яйця з цукром у густу і стійку піну, як на бісквіт, і тільки потім додайте борошно і воду. Це зробить ваші млинці пухкішими.
Дріжджові млинці на молоці мають неперевершені смакові характеристики. Але рецепт дріжджових млинців на воді дозволить отримати ще пишніші вироби. Якщо ж поєднати в рецепті і молоко, і воду, результат перевершить ваші очікування за всіма параметрами.
Для замішування тіста намагайтеся використовувати ема-льований посуд, оскільки алюмінієвий схильний до окислення. Харчовий пластик - теж допустимий варіант.
Яке б борошно ви не використовували для випічки млин-ців, завжди просівайте його. Смачної вам Масниці!
Підготувала Ірина СОКОРЕНКО |