|
Льон, банани і цибуля допоможуть контролювати тиск | Автор: | № від 23 жовтня 2017 року |
БЕРЕЖИ ЗДОРОВ’Я ЗАМОЛОДУ >>>>>
Аби покращити циркуляцію крові й уникнути ускладнення гіпертензії, у свій раціон харчування слід включити продукти, які допомагають контролювати затримку рідини та запалення.
Гіпертензія - це хронічний розлад, який вражає серцево-судинну систему, що спричиняє підвищення кров'яного тиску. Якщо у вас високий кров'яний тиск, тобто він перевищує норму, це суттєво збільшує ризик пошкодження артерій, інсульту, інших захворювань серця, які можуть закінчитися летально. Гіпертензія - це коли тиск крові становить 140/90 або вище.
Проблема в тому, що на перших стадіях це захворювання не має симптомів. Саме тому необхідно регулярно відвідувати лі-каря, особливо якщо у вашій ро-дині є схильність до гіпертензії. Також корисно споживати продукти, завдяки властивостям яких легше контролювати кров'яний тиск. Це найбільш природний спосіб покращити стан свого здоров'я. Насіння льону - це джерело клітковини та важливих для здоров'я людини жирів Омега-3. Льон допомагає контролювати рівень шкідливого холестерину та підвищений кров'яний тиск. Якщо пацієнти з підвищеним кров'яним тиском регулярно споживатимуть насіння льону, їхній стан покращиться. Також знизиться ризик проблем із судинами та буде простіше контролювати запалення тканин. Це дуже поживна добавка, яка чудово діє як про-філактичний засіб проти відчуття тривоги та зайвої ваги.
Банани, відомі своїм неймовірним солодким смаком, - чудовий компонент дієти, спрямованої на лікування та профілактику гіпертензії. Завдяки високому вмісту калію вони допомагають регулювати запальні процеси в організмі. Також їх вживання зменшує затримку рідини, що позитивно впливає на кров'яний тиск.
Жирна риба - це одне з основних натуральних джерел Омега-3. Це тип жирів, який допомагає очистити артерії, контролювати рівень тригліцеридів, холестерину та кров'яного тиску. Риба чудово очищує організм і допомагає запобігти запаленню. Цей продукт ідеально підходить для покращення циркуляції крові в організмі.
У селері висока концентрація фітохімічних та антиоксидантних сполук, які мають чудові якості для хворих на гіпертензію. Якщо їсти її щодня, це дасть змогу контролювати запальні процеси та полегшити виведення рідини, яка застоюється в організмі. Селера також містить важливі мінерали, які допомагають знизити рівень кортизолу - гормону, пов'язаного із стресом і підвищеним кров'яним тиском.
Цибулю використовують як приправу до багатьох страв. Вона надзвичайно багата на сірку, яка зменшує запалення, рівень холестерину та підвищений кров'яний тиск. Сік цибулі очищує артерії, виводить надлишок шкідливих жирів, як от "поганий" холестерин і тригліцериди. Цибуля також містить потужні антиоксиданти, які запобігають окислювальному пошкодженню, пов'язаному з передчасним старінням артерій.
Оксана СЛЮСАРЕНКО |
|