Краса та здоров'я - запорука довгого і щасливого життя, про які мріє кожен з нас. Якщо ми хочемо, щоб наш організм якомога довше залишався в формі, маємо підтримувати його і забезпечувати необхідними вітамінами і мінералами. Як правило, всі потрібні елементи ми отримуємо з продуктами харчування. Однак, з огляду на якість нинішніх продуктів, не варто нехтувати спеціальними харчовими добавками.
Цинк - дуже важливий мікроелемент, без якого неможлива нормальна робота всього організму. Його дефіцит має кілька ознак:
- поганий стан шкіри, вугрі, прищі;
- випадання волосся, залисини, виникнення алопеції;
- різкі зміни настрою, виникнення депресії або апатії;
- знижений імунітет.
Секрет здорової шкіри - наявність цинку в продуктах харчування
Для жінок красива шкіра дуже важлива. Щоб підтримувати шкіру в хорошому стані, необхідно обов'язково вживати продукти, що містять цинк. Адже саме цей мікроелемент відповідає за оновлення наших клітин і задіяний в переробці жирних кислот. Цинк також впливає на колір шкіри. Він може уповільнити процес утворення вільних радикалів, через які відбувається старіння організму.
Цинк також відповідає за гормональний баланс. Він здатен запобігти утворенню вугрового висипу або прищів. До речі, всі препарати, які призначають для лікування шкірних висипань, роблять на основі цинку. Цей мікроелемент запобігає появі чорних крапок на обличчі, які в медицині називаються комедонами.
Є ще одна важлива особливість цього елемента. Цинк допомагає швидко загоювати серйозні рани - опіки, порізи, подразнення, запалення. Цей елемент часто використовують для лікування дерматитів і шкірних висипань Його включають в мазі та косметичні засоби. Однак крім зовнішнього застосування, важливо також підтримувати нормальний внутрішній баланс нашого організму. Для цього слід регулярно вживати продукти, що містять цинк.
В яких продуктах міститься цинк?
Цинк в продуктах міститься у достатньо у досить великій кількості - і це не якісь екзотичні фрукти та овочі, а звична нам їжа, яка часто присутня в нашому раціоні.
- Каші - вівсянка, гречка, ячна та пшенична каші.
- М'ясо - телятина, яловичина, баранина, свинина, індичка, качка.
- Печінка.
- Квасоля, горох.
- Арахіс.
Однак цинк у продуктах харчування - це ще не гарантія того, що ваш організм не відчуває нестачі цього мікроелемента. Зниженню запасів цинку в організмі сприяють фізичні навантаження, вживання алкоголю та багато інших факторів. Найкращий спосіб відновити баланс - вживання біодобавок, що містять цей елемент. Ще один варіант - засіб, що має назву Цинкіт. Він виготовляється в Німеччині і представлений у вигляді шипучих таблеток, які швидко і легко розчиняються у воді, і без проблем вирішують проблему дефіциту цинку. |